توصیه های بهداشتی برای روزه داری در تابستان
برای اینکه بتوانید در تابستان روز بگیرید و بدن شما دچار مشکل نشود می توانید از این نکات بهداشتی بهره مند شوید تا به سلامتی و سر بلندی این ماه را پشت سر بگذارید
وعده ها
درست است که در تابستان فاصله افطار تا سحر کم است اما در همین فاصله کم هم می توانید تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید و حجم آن را کاهش دهید تا خون رسانی به بدن شما مختل نشود و در عین حال دچار مشکلات دیگر نشوید و بتوانید مواد مورد نیاز بدن خود را در این فاصله تامین کنید. اگر بتوانید دو میان وعده بین سحر و افطار بگنجانید عالی است. در وعده های غذایی خود از خورد زیاد مواد پروتئینی به خصوص هنگام سحر خود داری کنید چون باعث می شود در بدن شما گرمای بیشتری تولید کند و بیشتر احساس تسنگی داشته باشید. اما کلا پر خوری هم باعث می شود در طول روز بیشتر احساس گرما کنید. در غذاهای خود مقداری فلفل استفاده کنید چون به خنک شدن بدن شما کمک می کند بسیاری از مردم دنیا در مناطق گرمسیری به این طریق بدن خود را خنک می کنند. تا می توانید از خوردن خوراکی های سرخ شده و فست فود ها و غذا های آماده خود داری کنید. بهتر است فلفل را هنگام سحر مصرف نکنید. هرگز وعده سحر را حذف نکنید چون عوارض بدی به همراه دارد.
مایعات
تا می توانید آب بدن خود را با مایعات تامین کنید که نه خیلی سرد باشند و نه خیلی گرم اگر لیمو با آبلیمو در دسترس هست آنرا همراه با چای یا آب میل نمایید. از خوردن آب سرد آنهم در حجم زیاد به شدت پرهیز نمایید. اما تا می توانید آب بنوشید. تا می توانید از خوردن نوشابه ها خود داری کنید به خصوص نوشابه های گاز دار! چون بیشتر باعث از دست دادن آب بدن می شوند. از خوردن نوشابه های خیلی شیرین هم خود داری کنید. چای نعنا هم از نوشیدنی هایی است که در این ماه بسیار مفید است. از خوردن قهوه هنگام سحر پرهیز کنید.
قند ها
از قند های طبیعی مانند خرما استفاده کنید این قند ها زود جذب هستند و برای افطار مناسب هستند
مواد غذایی فیبر دار
از خوراکی هایی که دارای فیبر هستند مانند میوها و سبزیجات و غلات استفاده کنید این خوراکی ها سرعت جذب کمتری دارند و با مصرف آنها می توانید مدت بیشتری گرسنگی را تحمل کنید
میوه و سبزیجات
انواع میوه و سبزیجات به شما کمک می کنند هنگام روزه داری نه تنها مدت بیشتری در برابر تشنگی مقاومت کنید بلکه به شادابی پوست شما در تابستان کمک می کند. میوه های تابستانی مانند هلو، آناناس، انگور، هندوانه و... که دارای مقدار زیادی آب هستند برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب هستند. اما چون پوست هلو پرز دارد در معده آب جذب می کند بهتر است قبل از مصرف پوست آن را بکنید سپس میل کنید. اسفناج، تربچه، پیاز، گوجه فرنگی، کاهو، هویج، کلم و انواع سالاد بسیار مفید هستند. همچنین آب میوه طبیعی را می توانید جایگزین نوشابه های رایج در باراد کنید.
دمای بدن را پایین آورید
به روش ها مختلف می توانید دمای بدن را پایین نگه دارید شاید کولر مناسب یا ایرکاندیشن در اختیار نداشته باشید ولی راه های دیگری هم برای پایین آوردن دمای بدن وجود دارد. یکی از راه های موجود استفاده از مقداری یخ است که به دور یک حوله یا پارچه حوله ای پیچیده شده است می توانید یخ ها را در داخل حوله بپیچید سپس دور دست خود بپیچید تحقیقات نشان داده است که این کار می تواند دمای داخلی بدن شما را تا 1.5 درجه سانتیگراد کاهش دهد. اگر یخ در اختیار ندارید یک پیراهن نخی بپوشید و آستین های آنرا خیس کنید و در محلی قرار بگیرید که هوا در جریان باشد یا از یک پنکه در فاصله مناسب و نه خیلی نزدیک استفاده کنید. از قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید بپرهیزید چون در این شرایط ممکن است بدن شما دمایی بیش از دمای محیط را تجربه کند. بهتر است در ساعاتی از خانه خارج شوید که آفتاب خیلی آزار دهنده نیست استفاده از کلاه های لبه دار و بزرگ هم بسیار خوب است و شما را از نور مستقیم حفاظت می کند. هر گاه احساس گرما کردید می توانید از اسپری آب استفاده کنید و آن را در هوا مقابل صورت خو اسپری کنید تا شما را خنک نگه دارد. سعی کنید هر روز دوش بگیرید به این ترتیب کمتر احساس گرما خواهید کرد. می توانید پشت گردن خود یک حوله خیس قرار دهید. هر جا که می توانید کفش و جوراب های خود را در بیاورید تا دمای بدن شما راحت تر پایین بیاید. یک راه دیگر برای خنک کردن بدن استفاده از الکل است می توانید الکل طبی از داروخانه تهیه کنید با پنبه آن را روی پیشانی و صورت خود بکشید چون الکل زود تبخیر می شود می تواند شما را خیلی زود خنک کند اما مراقب باشید به دهان و چشم شما برخورد نکند.
تحرک مناسب
پیاده روی سبک به خصوص صبح ها بسیار مفید است در این هنگام هوا خنک تر است و پیاده روی می تواند احساس کسالت شما را در طول روز برطرف نماید همچنین برای خانم ها که مستعد پوکی استخوان هستند بسیار مفید است.
منبع:http://www.yadbegir.com
:: موضوعات مرتبط:
بهداشت ,
تحقيقات،مقالات ,
ماه مبارک رمضان ,
,
:: برچسبها:
توصیه های بهداشتی برای روزه داری در تابستان ,
:: بازدید از این مطلب : 3623